Web Analytics Made Easy - Statcounter

رییس پیشین سازمان انرژی اتمی کشورمان گفت: خروج دولت قبلی آمریکا از برجام، این توافق را در آستانه فروپاشی قرار داد و اگر واکنش معقول و موضع منطقی ایران نبود، این توافق تاکنون فسخ شده بود.

به گزارش خبرگزاری برنا، علی‌اکبر صالحی رییس پیشین سازمان انرژی اتمی کشورمان، در ۱۷ - ۱۹ فروردین ماه سال جاری در بیست و دومین کنفرانس آمالدی با موضوع «کنترل تسلیحات و مخاطرات هسته‌­ای» که در رم برگزار شد، سخنرانی کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی در مورد بن بست طولانی مدت با غرب از سال ۲۰۰۰ گفت: با وجود همه پیامدهای منفی ناشی از آن، در نهایت این مورد به تغییر دیدگاه در بدنه سیاست آمریکا به ویژه در دوره دوم ریاست جمهوری اوباما منجر شد. تحمیل آشکارا و بیهوده‌­ی موسوم به «غنی سازی صفر» جای خود را به رویکردی عمل­گرایانه­‌تر و راه‌حل محور در واشنگتن داد که اتفاقا توسط ایران نیز به طور متقابل پاسخ داده شد.

رییس پیشین سازمان انرژی اتمی کشورمان افزود: مذاکرات بسیار جالب و به همان اندازه هیجان‌­انگیز و چالش برانگیز، در نهایت به توافق هسته‌­ای نوید­بخش برد-برد به نام برجام ختم شد. توافقی که حقوق و امتیازات قانونی مسلم ایران را که در معاهده عدم گسترش سلاح‌های هسته‌­ای و اساسنامه آژانس بین‌المللی انرژی اتمی تصریح شده است، تضمین می‌کند.

صالحی افزود: توافقی که من خود شخصا در آن مشارکت داشتم، به ویژه در سطح علمی و فنی آن به سختی به دست آمده است. این توافق با ارزش­‌تر از آن است که اجازه داده شود تضعیف یا مختل شود. برخلاف تصور سلبی دولت قبلی ایالات متحده، برداشت نسبتا ایجابی از توافق در کشور من وجود دارد. من معتقدم که اکثریت قریب به اتفاق جامعه بین­‌المللی نیز دیدگاه ایجابی مشابهی دارند.

وی در مورد خروج دولت قبلی آمریکا از برجام گفت: خروج دولت قبلی آمریکا از برجام، این توافق را در آستانه فروپاشی قرار داد. اگر واکنش معقول و موضع منطقی ایران نبود، این توافق تاکنون فسخ شده بود. با این حال، جهت یادآوری اعلام می­‌دارم که ایران، در هیچ شرایطی هرگز دست از حقوق تعیین شده خود برنمی‌دارد.در نهایت، مجدداً تاکید می‌کنم که کشور من هرگز تصمیم نداشته است که این معامله از بین برود. با این حال، در صورت انحلال توافق، منافع جامعه بین‌المللی بیش از منافع ملی ایران امری که آمریکا می‌خواهد به آن آسیب برساند در خطر بود و اگر چنین می­‌شد به طور یقین رویکرد سیاسی دولت ایران در این ارتباط تغییر می‌­کرد و اعتبار سیاسی آمریکا و جایگاه بین­‌المللی آن نیز بیش از پیش تضعیف می­‌شد.

رییس پیشین سازمان انرژی اتمی کشورمان تاکید کرد: اگر برجام بخواهد از بن بست فعلی جان سالم به در ببرد، باید اعتماد متقابل بازسازی شود. اگر چنین شود، راه برای حل سایر مسائل جدی باقی مانده هموار خواهد شد. امیدواریم تحت این شرایط، عقل سلیم و بصیرت لازم حاکم باشد.

وی افزود:باید توجه داشت که در طول تاریخ، منطقه‌ای که شامل غرب آسیا و شمال آفریقا، یعنی خاورمیانه و خاور نزدیک است، همواره کانون توجه بوده‌اند. با وجود برخی تلاش‌های آشتی‌جویانه، متاسفانه در حال حاضر، وضعیت بسیار متزلزل و مستعد سردرگمی و ناآرامی است. یکی از مسائل محوری، قضیه فلسطین است. این موضوع که با گستاخی رژیم صهیونیستی در حوزه‌های دیگر مانند دستیابی به سلاح‌های هسته‌ای همراه شده است، این مشکل را تشدید کرده است. در اینجا، معتقدم که نقش بی‌طرفانه دانشمندان متعهد می‌تواند تا حدودی موقعیت را آرام کند. قبل از هر چیز، ما باید اعتقاد خود را مبنی بر اعلام منطقه عاری از سلاح‌­های هسته‌­ای در خاورمیانه تعمیق بخشیم.

معاون سابق رییس جمهور گفت: با توجه به پیامدهای عظیم و مخرب استفاده از سلاح­‌های هسته­‌ای بر انسان و محیط زیست، دانشمندان باید بر اساس تعهدات اجتماعی خود با تهیه و ارائه گزارش‌های فنی علمی بی‌طرفانه بر اساس داده‌های معتبر از جمله موارد زیر در تحقق هدف والای مناطق عاری از سلاح­ های هسته‌ای، به ویژه منطقه خاورمیانه، مشارکت داشته باشند: جمع‌­آوری داده‌­های علمی بمباران اتمی هیروشیما و ناکازاکی. ضروری است که جامعه علمی افکار عمومی را نسبت به این گونه اعمال هولناک حساس کنند.جمع‌­آوری داده‌­های فنی از ریزش مواد رادیواکتیو صدها آزمایش هسته‌­ای برای نشان دادن شدت فاجعه استفاده از سلاح‌­های هسته‌­ای.تهیه گزارش‌­های فنی و علمی در مورد حوادث هسته‌ای بزرگ گذشته: حادثه تری مایل آیلند در ایالات متحده، چرنوبیل در اوکراین و فوکوشیما در ژاپن.

وی ادامه داد: در مورد سومین موضوع متذکر می­‌شویم که امروزه شرایط زندگی مردمی که در خاورمیانه و شمال آفریقا زندگی می‌­کنند به مرحله‌­ای رسیده است که نیاز به صلح و توسعه پایدار، به یک ضرورت تبدیل شده است. با توجه به رشد سریع جهان در آگاهی‌­های اجتماعی و زمینه­‌های مختلف اقتصادی، علمی و فناوری، این نیاز واقعی به قدری آشکار است که نباید هیچ فرصتی را برای تحقق آن از دست داد.با اذعان به این واقعیت که جدایی­‌ها، اختلافات و درگیری‌های کنونی میان ملت‌های منطقه، ریشه در زوایای پنهان پیچیده‌ای مانند دخالت قدرت‌های خارجی دارند، از این رو باید از هیچ تلاشی دریغ نکنیم تا در قدم اول و قبل از هر چیز، به رفع این آسیب‌­های اجتماعی بپردازیم، زیرا آنها منشأ بازماندگی در راه توسعه و گسترش روابط هستند. بنابراین، بر نخبگان کشورهای منطقه و رهبری سیاسی آنها واجب است که راه را برای ایجاد اعتمادسازی متقابل و همکاری گسترده، هموار سازند.

صالحی تاکید کرد: امر بدیهی و پذیرفته شده‌­ای است که مذاکره، مهمترین ابزار دیپلماسی است. بنابراین در دیپلماسی علمی، مذاکره می‌­تواند گامی کلیدی در رسیدن به تفاهم باشد. استدلال و مذاکره با مبنای علمی، نقطه قوت دیپلماسی علمی است. زبان علم به موقعیت اجتماعی، ایدئولوژیک، تاریخی یا سیاسی، توجهی ندارد و بنابراین از چنین اموری فاصله دارد. تاریخ خصومت‌­ها و منازعات در زبان علم جایی ندارد، بلکه عقل سلیم و بردباری، از ویژگی‌­های آن است. با ارتقای دیپلماسی علمی، می‌­توان به تدریج زمینه را برای حل و فصل اختلافات قدیمی، آماده کرد. به طور خلاصه، همکاری علمی باعث ارتقای صلح و توسعه می‌­شود.از سوی دیگر، دیپلماسی علمی، در تعامل میان دانشمندان و دیپلمات­‌ها شکل می­‌گیرد. القای «چشم ­انداز علم» به دیپلمات­‌ها و «دیدگاه دیپلماسی» به دانشمندان، گفتگو را برای حل اختلافات تسهیل می­کند.

رییس پیشین سازمان انرژی اتمی کشورمان گفت: بر اساس تعامل میان دانشمندان و دیپلمات‌­ها، می­‌توان عناصر مؤثری را که برای آشتی و توافق ضروری هستند بهتر درک کرد. در سال‌های اخیر، موضوع توسعه هسته‌ای کشورهای منطقه، چالش‌هایی را در روابط آنها، ایجاد کرده است. آغاز گفتگو در مورد دیپلماسی علم هسته‌­ای به تقویت اعتماد، احترام و درک متقابل کمک خواهد کرد. برای پیگیری این هدف، پیشنهاد می‌شود موضوعاتی که پتانسیل همکاری را دارند، از منظری کاملاً علمی مورد توجه قرار گیرند تا از سوء­تفاهم‌­ها جلوگیری شود و از طریق به اشتراک گذاشتن دانش و تبادل تجربه و تخصص، اعتمادسازی شود.

وی افزود: جمهوری اسلامی ایران، بر اساس سیاست دیرینه خود، خواستار استفاده از مکانیسم همکاری‌­های منطقه‌­ای در زمینه‌­های مختلف، به ویژه فناوری هسته‌­ای، به منظور ایجاد اعتماد و شفافیت بیشتر در میان کشورهای منطقه است. در اینجا چند پیشنهاد در رابطه با گسترش همکاری­‌های کشورهای منطقه توصیه می‌­شود: ایمنی هسته‌­ای، یکی از اولویت‌­های ایران است. اگرچه مسئولیت ایمنی هسته‌­ای کاملا بر عهده هر کشوری است، اما ایران قویا معتقد است که این حوزه باید از طریق همکاری میان کشورهای منطقه، تقویت شود. در این راستا، ایران، تأسیس یک مرکز ایمنی هسته‌­ای پیشرفته را به عنوان مرکز ایمنی قابل اعتماد برای منطقه، پیشنهاد داده است.

صالحی ادامه داد: پیشنهاد می­‌شود برای بهره‌­مندی از مزایای انرژی هسته­‌ای، پروژه‌­های کلان مشترک در مورد پژوهش و ساخت نیروگاه­‌های کوچک، تعریف و اجرا شود. در این صورت، هر کشوری می‌­تواند بر اساس توانمندی‌­های خود، بخشی از طرح را انجام دهد.ایران به عنوان یک کشور در حال توسعه، دارای زیرساخت صنعتی، پژوهشی و علمی گسترده­ای است که می­‌تواند در راستای همکاری‌­های منطقه­‌ای، در اختیار کشورهای منطقه قرار گیرد.

وی افزود: با توجه به پیچیدگی بالای علم و فناوری هسته­‌ای، ایجاد آژانس انرژی اتمی خاورمیانه نیز می‌­تواند به عنوان یک چشم‌­انداز بلند­مدت، در نظر گرفته شود.با به کارگیری پیشنهادات ذکر ­شده و از طریق هم‌­افزایی تلاش‌­های خود و نیز با بهره‌­مندی یکسان از مشارکت دانشمندان و دیپلمات‌ها می­‌توان به ظرفیت­‌ها و قابلیت‌­های علمی و فنی خوبی دست یافت. این طرح‌­ها، پتانسیل پیشبرد اهداف علمی و توافق فراتر از ملاحظات سیاسی هر کشوری را دارند.

انتهای پیام/ 

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: ایران جهان دولت ژاپن سازمان انرژی اتمی کشورهای منطقه دیپلماسی علمی دیپلماسی علم دولت قبلی هسته ای بر اساس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۸۸۵۵۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ایران با تلاش معلمین و استادان به قطب علمی منطقه تبدیل شده است

به گزارش حوزه استان ها خبرگزاری تقریب، متن پیام آیت‌الله علیرضا اعرافی مدیرحوزه های علمیه کشور به مناسبت گرامیداشت روز معلم بدین شرح است:

بسم الله الرحمن الرحیم

پیامبر صلی الله علیه وآله و سلم: «أجوَدُکُم مِن بَعدِی رَجُلٌ عَلِمَ عِلما فنَشَرَ عِلمَهُ» (میزان الحکمه، ح ۱۳۸۲۵)

بخشنده‌ترین شما پس از من کسی است که دانشی بیاموزد، آن گاه دانش خود را نشر دهد.

تعلیم و تربیت از شئون الهی است و نخستین معلم بشریت خداوند حکیم می‌باشد که با نور علم و حکمت قلوب پیامبران و برگزیدگان خود را روشن ساخت تا چراغ هدایت بشریت شوند و بدین وسیله آنها را از همه تاریکی‌های جهل و کفر و ظلم و فساد و تفرقه خارج کرده و به نور هدایت و وحدت برساند؛ «کِتابٌ أَنْزَلْناهُ إِلَیْکَ لِتُخْرِجَ النَّاسَ مِنَ الظُّلُماتِ إِلَی النُّور …» (ابراهیم/۱).

برخی افراد خوش اقبال نیز با پذیرش این مسئولیت، نام خویش را در این گروه و در قالب واژه مقدس «معلم» و «استاد» ثبت کرده تا ایمان و همه خوبی‌ها را بر لوح جان و ضمیرهای پاک حک کنند و ندای فطرت را در اعماق وجود انسان‌ها طنین انداز نمایند. در همین راستا شهادت اسوه اساتید در زمان معاصر یعنی آیت الله مطهری رضوان الله علیه یادآور عظمت کار معلمین و اساتید و بزرگداشت مقام شامخ معلمی است.

اکنون جمهوری اسلامی ایران با تلاش و مجاهدت و تدریس و تحقیق استادان و معلمین دانشگاه و آموزش و پرورش به یکی از قطب‌های علمی و فناوری در منطقه تبدیل شده و هر روز شاهد یک حرکت علمی و فناورانه و موفقیت بزرگ هستیم و میهن اسلامی در سایه سار عنایات خداوند متعال و هدایت‌های مقام معظم رهبری حفظه‌الله و کوشش‌های ارزنده معلمان و استادان معزز در شاخص‌های رشد علم و فناوری رتبه‌های بالای جهانی را احراز کرده است و آینده‌ای روشن و نورانی را نوید می‌دهد.

استادان و مدرسان و محققان ارجمند حوزه‌های علمیه نیز در کنار خیل عظیم استادان و معلمان دانشگاه و آموزش و پرورش و با هدایت مراجع عظام تقلید حفظهم الله، سرمایه‌های گرانقدری‌اند که با دانش و بینش، معرفت و بصیرت، پارسایی و شکیبایی، زهد و نصح، مناعت و قناعت و عشق و اخلاص خود به تربیت طلاب و فضلای حوزه‌ها می‌پردازند و با تربیت شاگردان شایسته به تعالی فکر و فرهنگ و دین و اخلاق در ایران و سراسر جهان یاری می‌رسانند و همه وامدار استادان و معلمان عزیز و فداکاریم و سپاسگزار کوشش‌های والای آنان.

از خدای منان توفیقات روزافزون همه اساتید و معلمان دلسوز را خواستاریم.

علیرضا اعرافی
مدیرحوزه های علمیه

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • آیا جان توافق ایران و عربستان با ابتکار چین در خطر است؟/ پکن از ترس تحریم های ثانویه فروش نفت از تهران را کاهش خواهد داد/ دیپلماسی تلفنی چین میان ایران و آمریکا موفق بود
  • آمریکا و عربستان در مسیر توافق هسته‌ای غیرنظامی؟
  • چالش های اتحادیه اروپا در خاورمیانه چیست؟/ نگاه بروکسل به پرونده هسته ای ایران با اسرائیل متفاوت است/ اتحادیه اروپا می تواند با ایران در مقابله با تهدیدهای مشترک همکاری کند
  • آیت‌الله حسینی بوشهری: اگر گفته‌های ما منطقی باشد مردم به سمت دین گرایش پیدا می‌کنند
  • چرا ایران هسته ای برای منطقه و جهان امنیت‌زا است؟
  • چرا ایران دارای سلاح هسته‌ ای برای منطقه و جهان امنیت‌زا است؟
  • افشای نمرات تحصیلی رائفی پور؛ نمره ۱۳ در درس توسعه اقتصادی
  • ایران با تلاش معلمین و استادان به قطب علمی منطقه تبدیل شده است
  • روایت ظریف از دلایل موافقت آمریکا و مخالفت اعراب و اسرائیل با برجام
  • جزو چند کشور اول جهان در زمینه علوم هسته‌ای و پزشکی هستیم