Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری مهر، گروه فرهنگ و اندیشه: با نزدیک شدن به ماه مهر و تمام شدن تعطیلات تابستانه پژوهشگاه‌ ها و دانشگاه‌ها حوزه اندیشه بازگشایی می‌شوند و بازار نشر و نشست ها به نسبت هفته های قبل کمی پررونق تر می‌شود.

واکنش ها به یک حکم

یکی از جنجالی ترین اتفاقات هفته گذشته، اخراج بیژن عبدالکریمی استاد فلسفه دانشگاه آزاد اسلامی بود که واکنش و اعتراض بسیاری از اندیشمندان و نخبگان علوم انسانی را برانگیخت و به دنبال این واکنش ها، رئیس دانشگاه آزاد دستور توقف این حکم و بررسی مجدد حکم این استاد فلسفه را صادر کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

محمد مهدی طهرانچی طی نامه‌ای خطاب به رییس مرکز حقوقی و صیانت از دارایی‌های دانشگاه نوشت: با بررسی گزارش‌های واصله نسبت به حکم تجدیدنظر صادره در ارتباط با بیژن عبدالکریمی این‌جانب لازم می‌دانم با اعمال بند «د» ماده ۲۷ آئین نامه نحوه تشکیل و رسیدگی به تخلفات انتظامی اعضای هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی و آموزشکده‌های سما، موضوع مجدداً در هیئت عالی تجدید نظر مورد بررسی و اجرای حکم تا زمان رسیدگی در هیات متوقف شود.

اما در هفته گذشته مناسبت روز مردم شناسی و بزرگداشت ابوریحان بیرونی را داشتیم که پژوهشگاه فرهنگ، هنر ارتباطات و انجمن آثار و مفاخر فرهنگی نشست هایی به این مناسبت برگزار کردند.

پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات همچنین در یک نشست از کتاب «ارتباطات میان‌فرهنگی» نوشته برایان جی.هورن و باری تومالین که توسط محمدحسین شعاعی ترجمه شده و دانشگاه امام صادق (ع) هم آن را منتشر کرده است رونمایی شد و اساتید رشته مدیریت و ارتباطات درباره حوزه ارتباطات میان فرهنگی سخنرانی کردند.

بازار داغ نشر در روزهای آخر تابستان

اما حالا که صحبت از کتاب شد نگاهی به بازار نشر بیندازیم که در هفته گذشته خیلی هم پررونق بود. یکی از مهمترین آثاری که در هفته گذشت منتشر شد اثر تازه رضا داوری اردکانی، چهره ماندگار فلسفه ورئیس فرهنگستان علوم بود. کتاب «گسست تاریخی و شرق شناسی» که توسط انتشارات نقد فرهنگ منتشر شده درباره گسست تاریخی و نسبت آن با شرق شناسی است.

داوری اردکانی در بخشی از مقدمه این اثر نوشته است: مسئله گسست تاریخی چنانکه باید در ایران مطرح نشده است. یکی دو بار هم که از بعضی دانشمندان علوم اجتماعی نظرشان را در این باره پرسیدم به آن اعتنا نشان ندادند و آن را قابل طرح و تأمل ندانستند. وقتی به مطلبی التفات نمی کنند طبیعی است که آن را درنمی یابند وگرنه فهم گسست تاریخی برای دانشمندان نباید چندان دشوار باشد اما اکنون زمان، زمان سرعت است و مجال درنگ و تأمل تنگ.

همین جا که صحبت از داوری اردکانی شد به یک انتصاب در فرهنگستان علوم هم اشاره کنیم و آن هم اینکه در هفته گذشته علی‌اکبر صالحی، رئیس پیشین سازمان انرژی اتمی با حکم رضا داوری اردکانی، رئیس فرهنگستان علوم به‌عنوان معاون پژوهشی و قائم مقام رئیس فرهنگستان علوم منصوب شد.

اما به اخبار و اتفاقات حوزه کتاب برگردیم؛ «نوشتن درباره درمانِ گفتاری» نوشته جفری برمَن با ترجمه نازی اکبری کتاب دیگریست که توسط انتشارات ققنوس منتشر شده و نویسنده در آن به سهم یالوم در روان‌درمانی و ادبیات پرداخته است. تکیه جفری برمَن در این‌کتاب بر ایده‌های متناوبی است که آثار یالوم را به هم پیوند می‌زنند. ازجمله این ایده‌ها می‌توان به شفافیت درمانگر، اهمیت رابطه التیام‌بخش، روان‌درمانی این‌جا و اکنون، رواج اضطراب مرگ، نظریه شفابخشی زخمی و شفابخشی متقابل اشاره کرد.

کتاب «حکمرانی علوی؛ الگوی نظام سیاسی در اسلام» نوشته اسماعیل منصوری لاریجانی هم اثر دیگریست که به تازگی منتشر شده است. در این اثر مهم‌ترین صفات و ویژگی‌هایی که مولای متقیان (ع) خویش را متصف به آن می داند، تبیین شده است. این اثر را مؤسسه بوستان کتاب منتشر کرده است.

محمد اخگری هم تازه ترین ترجمه ش که مدتها مشغول آن بود را به تازگی منتشر کرد. این استاد دانشگاه و مترجم باسابقه در تازه ترین اثرش سراغ کتاب «مایستر اکهارت تولد عرفان آلمانی از روح فلسفه اسلامی» نوشته کورت فلاش رفته است. فلاش، نویسنده این اثر در کتاب نامبرده که اثر برگزیده پانزدهمین دوره کتاب سال جمهوری اسلامی ایران در حوزه مطالعات اسلامی است نشان می‌دهد که ابن رشد به واسطه آثار آلبرت و دیتریش فرایبرگ الهام بخش تفکرات اساسی اکهارت بوده است و ارتباط اکهارت را با ابن سینا و دیگر فلاسفه مسلمان تبیین می‌کند.

روز گذشته (چهارشنبه ۱۷ شهریور ماه) «مجموعه مقالات بررسی و شناخت آثار سیدعباس معارف» هم با حضور خواهر مرحوم عباس معارف رونمایی شد.

بازدید از منزل مرحوم علامه حکیمی

درگزارش هفته های قبل به خبر درگذشت مرحوم حکیمی، پیام تسلیت های صادره و برخی از بحث و گفتگوهایی که با درگذشت این فیلسوف عدالت درگرفت پرداختیم اما برگزاری مراسم و نشست های یادبود برای این عالم فرزانه همچنان ادامه دارد به طوریکه که در روز دوشنبه ۱۵ شهریورماه به همت موسسه فهیم مراسم برزگداشت علامه محمدرضا حکیمی با سخنرانی جمعی از اساتید حوزه و دانشگاه به صورت مجازی برگزار شد. منوچهر صدوقی سها، آیت‌الله سیدجعفر سیدان، محمد اسفندیاری و حجت الاسلام مهدی مهریزی از جمله سخنرانان این جلسه بودند. روز سه شنبه ۱۶ شهریور ماه هم حجت الاسلام سید محمود دعایی، سرپرست روزنامه اطلاعات، احمد مسجد جامعی، قائم مقام رئیس مرکز دایره المعارف اسلامی و حجت الاسلام مسیح مهاجری، مدیر مسئول روزنامه جمهوری اسلامی از منزل مرحوم علامه حکیمی و زندگی ساده این حکیم فرزانه بازدید کردند.

امیرمهدی حکیمی برادرزاده علامه محمدرضا حکیمی در نوشتاری درباره اینکه چرا علامه حکیمی تا آخر عمر ازدواج نکرد بیان کرده که به گفته مرحوم، تجرد ایشان اختیاری نبوده و با اینکه ایشان اهل سخت‌گیری نبودند اما بعضی مواقع قرار نیست امری اتفاق بیفتد و از دست کسی هم کاری ساخته نیست.

دعوت به یک نشست

در پایان اینکه در هفته آینده برنامه ای برای علاقمندان حوزه جامعه شناسی با عنوان «بررسی و نقد آثار؛ افکار و کنشگری محمدامین قانعی‌راد» برگزار می‌شود. در این نشست سعید مدنی درباره موضوع «جنبش‌های اجتماعی جدید از منظر دکتر قانعی‌راد» و حسن محدثی عضو هیات علمی دانشگاه درباره موضوع «بررسی کتاب جامعه‌شناسی رشد و افول علم در ایران»، سخنرانی می‌کنند. این نشست دوشنبه ۲۲ شهریورماه از ساعت ۱۷ تا ۱۹ به صورت مجازی برگزار می‌شود. علاقه‌مندان به این نشست می‌توانند با مراجعه به آدرس https://b۲n.ir/k۷۷۷۲۸ در این مراسم حضور یابند.

کد خبر 5300237

منبع: مهر

کلیدواژه: خبرگزاری مهر رضا داوری اردکانی علی اکبر صالحی محمدرضا حکیمی ترجمه تازه های نشر معرفی کتاب محمد مهدی اسماعیلی موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران ادبیات دفاع مقدس کتاب ادبیات داستانی انتشارات سوره مهر ویروس کرونا انتشارات کتاب نیستان رونمایی کتاب دفاع مقدس جنگ تحمیلی نقد کتاب فرهنگستان علوم داوری اردکانی گسست تاریخی هفته گذشته منتشر شد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۰۵۷۱۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اجلاسیه گروه کشوری علوم اجتماعی به کار خود پایان داد

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، آئین اختتامیه دومین نشست افق تحول دانشگاه اجلاسیه سراسری گروه کشوری علوم اجتماعی دانشگاه آزاد اسلامی در روز دوم این اجلاسیه با حضور دکتر محمدمهدی طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی، سید عبداله میر غیاثی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان مازندران، اکبر نصرالهی رئیس دانشکدگان هنر و رسانه، زهرا السادات مشیر استخاره مدیر گروه کشوری علوم اجتماعی، محمدهادی همایون معاون علوم انسانی و هنر، مدیران گروه علوم اجتماعی کشوری، علی چیتگر رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد چالوس و روسای واحد‌های دانشگاهی و معاونین در دانشگاه آزاد اسلامی واحد چالوس برگزار شد.

دکتر طهرانچی در حاشیه مراسم اجلاسیه گروه کشوری علوم اجتماعی با دکتر چیتگر دیدار و گفت‌وگو کرد.

اجلاسیه سراسری گروه کشوری علوم اجتماعی دانشگاه آزاد اسلامی از روز یکشنبه در ساختمان شهید سلیمانی (اداری) واحد چالوس در قالب کمیته‌های کارگروه علوم اجتماعی در چهار بخش کار خود را آغاز کرد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • از پرداخت بیش از ۴ هزار وام متاهلی به دانشجویان پزشکی تا تاکید بر استفاده دانشگاه‌ها از سند دانشگاه اسلامی
  • سفر یک روزه طلاب خراسان جنوبی به بافت تاریخی خوسف/شکوه معماری
  • سفره یک روزه طلاب خراسان جنوبی به بافت تاریخی خوسف/شکوه معماری
  • معاون توسعه و مدیریت منابع دانشگاه آزاد کاشان معرفی شد
  • ابوترابی فرد خطیب این هفته نماز جمعه تهران
  • ضرورت تدوین کلان روندها برای طراحی آینده متناسب با زیست بوم ایران
  • اجلاسیه گروه کشوری علوم اجتماعی به کار خود پایان داد
  • برگزاری بیست و دومین نشست شورای عالی اتحادیه دانشگاه ها و مراکز پژوهشی ساحلی و دریایی
  • اجرای ۶۴ برنامه در هفته عقیدتی و سیاسی شهرستان زهک
  • فراخوان سی‌ودومین جایزه جهانی کتاب سال منتشر شد